červená řepa
31/10/2014
Kategorie: Novinky, Zdravá strava

Červená řepa a hubnutí

Červená řepa má velké množství látek, které jsou prospěšné našemu zdraví. A právě díky tomu má nezastupitelnou roli při shazování nadbytečných kil. Možná je to pro některé z vás úplně nová informace, ale redukčních diet, které jsou postaveny na konzumaci pokrmů z červené řepy, je velké množství.

Červená řepa a její účinky

Červená řepa má pozitivní účinky nejen při hubnutí, ale dopřát by si ji měli také lidé, kteří se nesnaží o redukci váhy. Při redukci váhy je vhodné ji konzumovat zejména proto, že odstraňuje z těla škodlivé látky a pomáhá vylučovat vodu a kyseliny. Vhodná při hubnutí je také proto, že podporuje látkovou výměnu a zamezuje ukládání nejen přebytečných tuků, ale i cholesterolu. Snižuje ukládání tuků na vnitřních orgánech. Je pomocníkem při udržování přirozeného prostředí ve střevech a je výborná proti zácpě. Dále zvětšuje množství žaludečních šťáv.

Červená řepa a hubnutí

Červená řepa sice nemá vysoký glykemický index, nicméně obsahuje vysoký podíl cukru, proto by lidé trpící diabetem měli být při její konzumaci obezřetní. Díky svým účinným látkám (aminokyseliny, vitamíny, kyselina listová, vápník, železo, hořčík atd.) je vhodné ji konzumovat také v těhotenství, kdy podporuje zdravý vývoj plodu. Díky vysokému podílu cukru se její účinky liší u každého jedince v závislosti na typu metabolismu. Správný efekt při hubnutí tedy vychází z toho, jaký typ metabolismu máte. Z toho se pak bude odvíjet, jak často, kolik a v jakou denní dobu bude pro vás konzumace červené řepy nejlepší. Nevíte-li, jaký typ metabolismu máte a co je nutné dodržovat, obraťte se na výživového poradce.

Jak upravit červenou řepu

Červenou řepu můžete upravit různými způsoby. Výborná je šťáva z červené řepy, která má silné detoxikační účinky a zároveň posiluje imunitní systém. Oblíbená je také polévka, salát nebo pomazánka z červené řepy. Řepa se do pokrmů přidává nejčastěji nastrouhaná syrová anebo vařená. Vám, kterým syrová řepa nechutná, doporučujeme její uvaření. Vařením se však ničí část vitamín. Chuť vařené řepy je sladká, jemná a při redukční dietě je v takto zpracované řepě daleko lépe stravitelná vláknina, která reguluje trávení tuků a sacharidů. V oblibě je při hubnutí také pečená červená řepa.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *