Živá strava

Co je živá strava

Živá strava je dnes poměrně frekventovanou záležitostí. Čteme o ní nejen v různých internetových magazínech, ale i v některých tištěných periodikách týkajících se zdravého životního stylu. Svému zdraví můžete za pomocí zelené stravy pomoct poměrně pohodlně. Pokud nevíte, v čem spočívá systém živé stravy, jste na správném místě. Pokusíme se jednoduše a přehledně přinést základní informace objasňující celý koncept tohoto životního stylu.

Živá strava se představuje

Raw food,neboli živá strava představuje plnohodnotný koncept stravování a životní styl, který je také někdy označován jako vitariánství. Jednoduše řečeno, živá strava spočívá v tom, že se veškeré potraviny konzumují v co nejpřirozenější a neupravené formě. Jídelníček živé stravy se tedy vyznačuje vysokým obsahem zeleniny, ovoce a nejrůznějších semen či plodů, které lze konzumovat bez přípravy. I tak ale živá strava recepty vcelku oplývá. Pokrmy se mohou vařit, ale pouze při teplotě do 42 stupňů Celsia. Živé dezerty a sladkosti bez hříšného mlsání jsou vynikající.

Hlavní principy živé stravy

-          projevme vděk za možnost volby mezi potravinami

-          je třeba naslouchat vlastnímu tělu a jeho potřebám

-          rozhodněme se pro nejzdravější alternativy

Živá strava jak začít

Samotná představa kompletně syrové stravy může být hodně odrazující. Není ale od věci zvolit třeba poměr v podobě 80 % všeho syrového a 20 % vařených jídel. Poměr můžete upravovat dle vlastních potřeb. Hlavně při cestování je dodržování všech principů vcelku náročné. V zahraničí se prosazují mnohé velmi složité koncepty živé stravy včetně nejrůznějších u nás netradičních jídel. U nás tomu tak být nemusí. Zapomenout bychom neměli ani na cenu živé stravy. Pokud budete dobře vybírat potraviny, nemusí vás to ani tolik stát a finančně se bude situace podobat klasické stravě.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *