cookies-1516322-1280x960
02/12/2015
Kategorie: Novinky

Jaké ještě nabízí zdravé vánoční cukroví recepty

Zdravé vánoční cukroví s minimem kalorií je, jak již bylo řečeno v minulém článku, velmi žádanou záležitosti. I proto jsme se mu rozhodli věnovat ještě prostor některý známým vánočním receptům právě na zdravé dobroty. Podívejme se tedy na poněkud více zajímavých receptů na zdravé cukroví. Stoprocentně si na něm pochutnáte a navíc se budete cítit po jeho konzumaci tak, že jste v podstatě nezhřešili…

Mrkvové vánoční cukroví

Mrkev je vynikající zeleninou, která obsahuje spousty tělu prospěšných látek. Za zcela běžnou součástí vánočního cukroví ji sice nepovažujeme, nicméně může skvěle posloužit. Mrkvové vánoční cukroví se určitě zavděčí.

Budeme potřebovat

-           180 g jemně nastrouhané mrkve

-          kypřicí prášek do pečiva, a to zhruba půl sáčku

-          moučkový cukr s vanilkou

-           mandle nastrouhané na plátky

-          300 g celozrnné nebo špaldové mouky

-          250 g kvalitního tuku

Jak na to?

Tuk smícháme spolu s předem připravenou nastrouhanou mrkví. Mouku smísenou s práškem do pečiva dáme dohromady se zmiňovanými dvěma ingrediencemi a vzniklé těsto vyválíme, abychom mohli vykrajovat libovolné tvary. Ty nám zajistí klasická vykrajovátka. Výborné jsou zejména nejrůznější vánoční tvary. Klasikou jsou hlavně zvonečky, stromečky a také hvězdy nebo jiné motivy. Vykrájené cukroví pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia.

Rozinková srdíčka

Budeme potřebovat:

-          30 g celozrnné pšeničné mouky

-          80 g rozinek

-          70 g ořechů

-          50 ml šťávy z citronu

-          1 vaječný žloutek na finální potření

-          1 vaječný bílek

Jak na to?

Nejprve si rozmixujeme rozinky společně s ořechy a přidáme bílek, šťávu z citronu a mouku. Těsto budeme muset míchat tak dlouho, dokud se přestane lepit k míse. Když jej máme hotové, měli bychom jej zabalit do potravinářské fólie a následně nechat odležet zhruba 24 hodin. Druhy den vykrájíme srdíčka nebo jiné tvary dle vlastní libosti a následně necháme péct při teplotě okolo 180 stupňů Celsia.

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *