728x90-vyzva21dni-zeny4.png

Jedlá soda
25/04/2016
Kategorie: Novinky, Tipy a triky

Jedlá soda jako lék? I na rakovinu?

Jedlá soda a rakovina? Spojení poměrně časté, leč mnohdy ne úplně pravdivé. My se pokusíme soustředit na odpověď, která by měla následovat po otázce, zdali jedlá soda má na rakovinu skutečně nějaký vliv. Určitě byste neměli počítat s tím, že pouhá konzumace jedlé sody vás chrání před hrozbou rakoviny. To by v podstatě užíval jedlou sodu úplně každý. Jistou souvislost s rakovinným bujením ale rozhodně má. Jakou? Na to se soustředíme v následujícím textu.

Rovnováha organismu jako základ

Mnohdy se hovoří o rovnováze celého lidského organismu. V průběhu dne na nás působí spousta nejrůznějších aspektů, které mají velký vliv na překyselení organismu. O tom jsme už ostatně psali v tomto článku. Typicky se na vzniku překyselení podílí stres a také nekonečný spěch, který bohužel každodenně máme. Zapomenout nelze ani na další záležitosti, mezi které se řadí mamograf, ozařování, nevyváženost stravy a také nedostatek odpočinku. Zapomenout nelze ani na alkohol a kouření.

Najít rovnováhu je nezbytné

V první řadě je třeba se vyvarovat kouření, nadměrnému pití alkoholu a stresovým situacím. Mnozí lidé si myslí, že i takovýto život je možné pouze doplňky stravy efektivně vyvážit. Opak je ale většinou pravdou. Pokud prostě nebudete ochotni akceptovat pravidla zdravé stravy, nejspíše se s úspěchem v podobě nějaké rovnováhy setkáte jen velmi těžko. Odkyselení organismu lze ale pomoct i díky některým speciálním přípravkům. Je mezi nimi i jedlá soda.

Vcelku ostrá záležitost

Lidský organismus potřebuje k dosažení rovnováhy speciálních látek, které budou obsaženy nejen ve stravě, ale také v nápojích. Jmenovat bychom mohli minerály, hořčík, vápník, železo anebo také draslík a jiné látky. Jedlá soda sice mnohé látky obsahuje, ale většinou působí vcelku jednostranně a často i nadměrně agresivně. Tato skutečnost může být pro lidské tělo hodně zatěžující. Mnohdy se používá při pálení žáhy, ale i tak nemusí být optimální, jelikož střevní mikroflóru nemusí uklidnit. A rakovina? Jako lék určitě ne! Jako prevence možná. Ale pouze po minimálních dávkách jako vyrovnávač kyselého prostředí.

2 komentářů
  1. f-tomk@seznam.cz'

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *