Sádlo
02/05/2016
Kategorie: Novinky, Tipy a triky

Kvalitní sádlo určitě neškodí

Vepřové sádlo patří do kuchyně již od dávné historie. Používalo se k pečení, smažení, mazalo se i na chléb. To vše v době, kdy ještě neexistovaly oleje ani másla. Přestože sádlo v současnosti nahrazuje několik alternativ, nemělo by v žádné kuchyni chybět. Pro přípravu pokrmů doporučujeme kvalitní sádlo Brick.

Sádlo má totiž nadprůměrnou energetickou hodnotu, která vychází z vysokého obsahu tuku. Najdeme v něm mastné kyseliny, které si tělo samo nevyrobí. Na místě přitom není ani strach o zvyšování hladiny cholesterolu. Toto nebezpečí v sádle eliminuje přítomnost některých nenasycených kyselin a kyseliny olejové. Sádlo navíc obsahuje vitamíny A, D a E.

Dalším plusem této potraviny je charakteristická chuť. Nejlepší řízek je řízek smažený na sádle, ale stejně dobře sádlo použijeme i ke smažení sladkého pečiva, zejména koblih. Ideální teplota pro smažení na sádle je 130°C.

Pro doplnění mastných kyselin je sádlo ideální a získáváme s ním i některé vitamíny. Na rozdíl od většiny sádel jiných značek, která mají využití převážně v teplé kuchyni, lze sádlo Brick velmi dobře použít i ve studené kuchyni a výborně chutná například namazané na chleba.

Sádlo Brick je dodáváno v praktickém znovuuzavíratelném kelímku (450g) a především v  unikátním pergamenovém papíře (500g kostka).

Více na www.brick.cz

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *