Bramborová šťáva obsahuje drahé vitamíny, které mohou být pro mnohé jako zázrak!

Druhy brambor

V době, kdy je na trhu nepřeberné množství vitamínů a doplňků stravy v krabičkách, se může zdát, že přehlížíme osvědčené přípravky z dílny matky přírody. Jedním takovým receptem je mýtická nadpřirozená a snadno dostupná šťáva z čerstvých brambor. Jaké jsou její výhody a jaká jsou její úskalí?

Seznamte se se zázračným lékem

Bramborová šťáva se snadno připravuje. Budete potřebovat 3 středně velké syrové brambory. Brambory budete moci rozemlít a vylisovat z nich šťávu nebo je vložit do odšťavňovače. Nejlepší je vypít ji během 20 minut. Obsahuje nezbytné množství vitaminů a minerálů, které nabízejí pomoc zvýšit odolnost a vaši imunitní obranu proti nemocem. Chcete-li svému tělu prospět, využívejte bramborové kůry po dobu několika týdnů. Dvakrát denně půl sklenice po dobu 1 až 2 měsíců. Cílem je posílit tělesnou obranyschopnost.

Velký zdroj vitamínů

Brambory obsahují obrovské množství vitaminu C. Jedna sklenice bramborové šťávy dodá 100 % předepsané denní dávky. Hlíza je schopna dodat tělu 40 % každodenní dávky vitaminu B. Ve srovnání s pomerančem má 3krát více draslíku. Obsahuje také menší množství látek zabraňujících rakovině, vápník, zinek a vitamin K.

Brambory v pytlu
Foto: Pixabay

Přestaňte stárnout

Syrové brambory mají účinky proti stárnutí díky vysokému množství vitaminu C. Mimo jiné jsou schopny regenerovat jizvy a působí protizánětlivě. Sklenice bramborové šťávy vám navíc dodá balík vitality, v podstatě hodně díky cukrům, které obsahuje. Její pití navíc oceníte v případě, že máte žaludeční problémy. Vitamínové, minerální a vlákninové látky detoxikují organismus. Dvouměsíční kúra dělá rozdíl při gastritidě, žaludečních potížích nebo refluxu.

Vyhněte se díky bramborové šťávě problémům

Stejně jako několik dalších léků, které jsou předurčeny, aby krylo naše tělo před nebezpečím a aby se vyhnulo potížím. Při výrobě bramborové šťávy neustále používejte přírodní oloupané hlízy. Největší riziko ovšem představuje solanin, který může způsobit bolesti hlavy, nevolnost nebo žaludeční problémy. Solanin se v bramborách tvoří, když jsou dlouho vystaveny slunci, což se obvykle projeví jejich zezelenáním. Velmi nebezpečné jsou klíčky, takové hlízy k výrobě šťávy vůbec nevyužívejte!

Zdroje info: ireceptar.cz, aazdravi.cz

Náhledové foto: Pixabay