Bratře Petře, nepřepepři: Záchrana přepepřeného jídla za pět minut

Nejspíš se to přihodilo už i vám. Pepřenka zkrátka vydala do pokrmu trochu více svého obsahu, než by vám bylo milo. A šlo-li navíc o pepř čerstvě namletý, stáli jste leckdy před nevyřešitelným problémem. Spálit si ústa a podráždit žaludek nebo vyhodit?

Naštěstí stačit pár jednoduchých triků a podobnou otázku už si nikdy nebudete muset pokládat. Inspirovali jsme se vědomostmi našich babiček a předkládáme vám z nich zaručeně to nejlepší. Pojďte to vyzkoušet.

Na přepepřené jídlo platí obyčejné jablko

Je úplně jedno, zda ve spíži najdete idaretku nebo golden. Jablko jako jablko. Jediné, co musíte udělat, je pořádně ho omýt a rozkrojit. Poté ho vložte do pokrmu a 5-10 minut povařte (průběžně ochutnávejte). Jakmile bude pálivost snížena, jablko vyjměte a vyhoďte. Funguje to 100 % a chuť pokrmu se přitom téměř nezmění.

Salát

Zdroj obrázku: Pixabay

Co platí na jídlo přesolené? Syrové brambory

Jiný problém nastává, pokud do jídla přidáme pro změnu příliš soli. Ani tady však není nutné házet on příslovečnou flintu do žita. Naopak. Tentokrát vím pomohou syrové brambory. Oškrábejte je, rozkrojte a vhoďte do jídla. Mělo by stačit pět minut vaření a přebytečná sůl bude pryč.

Vsadit můžete i na kostku cukru, buďte však opatrní

Další trik na přesolené jídlo spočívá v použití kostky cukru. A co přesně je třeba? Dejte ji na sítko nebo na lžíci a vložte do přesolené omáčky nebo polévky. Ale dejte si pozor – musíte ji vyjmout dřív, než ze začne rozpouštět. Použijte tolik cukru, kolik bude třeba. Nakonec by však celý postup měl vést ke kýženému výsledku a to bez větší změny v chuti připravovaného pokrmu. Ve smetanových omáčkách pak můžete použít větší množství smetany nebo alespoň mléka. I to na přesolení pomáhá.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.