Červená řepa s křenem
Určitě jste už slyšeli o tom, jak je červená řepa neskutečně zdravá. Obvykle si většina z nás představí zavařenou červenou řepu na kolečka, nebo na kostičky, jako přílohu k nějakému jídlu. Ne každý ale ví, že se toho z ní dá připravit mnohem víc a ani to nemusí být nic složitého!
Přinášíme vám jeden recept, konkrétně na červenou řepu s křenem. Ten jsme našli na stránkách s vyzkoušenými recepty, které jsou navíc hezky napsané a srozumitelné snad pro každého – takové je Pomodo.cz.
Ingredience
- 400 g červené řepy
- 4 lžíce nastrouhaného křenu
- sůl
- šťáva z 1/2 citronu
Postup
Recept je velice jednoduchý, zabere nám zhruba necelou hodinu a získáme až 4 porce, jako vynikající přílohu například k pečenému masu.
Opláchnutou neoloupanou řepu uvaříme do měkka (30 – 40 minut), necháme ji vychladnout, oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle.
Křen očistíme, opláchneme, nastrouháme na jemno a promícháme v míse s červenou řepou.
Podle chuti už jen přidáme sůl a šťávu z citronu.
Další recepty z červené řepy
Zdroj obrázku: pomodo.cz
Zdroj náhledového obrázku: pomodo.cz
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.