Červená řepa s křenem

Červená řepa

Určitě jste už slyšeli o tom, jak je červená řepa neskutečně zdravá. Obvykle si většina z nás představí zavařenou červenou řepu na kolečka, nebo na kostičky, jako přílohu k nějakému jídlu. Ne každý ale ví, že se toho z ní dá připravit mnohem víc a ani to nemusí být nic složitého!

Přinášíme vám jeden recept, konkrétně na červenou řepu s křenem. Ten jsme našli na stránkách s vyzkoušenými recepty, které jsou navíc hezky napsané a srozumitelné snad pro každého – takové je Pomodo.cz.

Ingredience

  • 400 g červené řepy
  • 4 lžíce nastrouhaného křenu
  • sůl
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

Recept je velice jednoduchý, zabere nám zhruba necelou hodinu a získáme až 4 porce, jako vynikající přílohu například k pečenému masu.

Opláchnutou neoloupanou řepu uvaříme do měkka (30 – 40 minut), necháme ji vychladnout, oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle.

Křen očistíme, opláchneme, nastrouháme na jemno a promícháme v míse s červenou řepou.

Podle chuti už jen přidáme sůl a šťávu z citronu.

Další recepty z červené řepy

Červená řepa

Zdroj obrázku: pomodo.cz

Zdroj náhledového obrázku: pomodo.cz

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.