Chyba, kterou dělá při vaření těstovin skoro každý
Těstoviny patří k nejoblíbenějším pokrmům na světě. Vznikly samozřejmě na území Itálie, ovšem pokud si stále lámete hlavu nad tím, proč vaše servírovaná pasta nechutná tak, jak by měla, ukážeme vám, kde nejspíš děláte chybu.
A věřte nám, že podobný problém jako vy opakuje většina kuchařů. A o co se jedná? Jednoduše se vším příliš spěcháme.
Také těstoviny servírujete jen pár vteřin poté, co je dovaříte?
Každý máme tento postup nejspíš zažitý. Těstoviny dovaříme, propláchneme vodou a odneseme na talíř. To jev však velká chyba, tento proces z nich totiž odplaví velké množství chuti. Možná si myslíte, že se poté těstoviny neslepí, ale tak tomu není. Pokud kupujete kvalitní kousky, nehrozí vám nic podobného ani poté, co těstoviny „pouze“ přecedíte. Takže je jednoduše slijte do cedníku a nechte chvíli odpočívat. A co s nimi potom?
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Těstoviny s omáčkou – doslova
Dále se podívejte na to, jak těstoviny servírujete. Pokud patří mezi typické Čechy, pak je naložíte na talíř, a pak přelijete omáčkou. A to je samozřejmě další chyba. Kdybyste je takhle servírovali Italovi, hodil by vám je na hlavu. Nejdříve je smíchejte s omáčkou v jiné míse nebo hrnci (případně okamžitě dochuťte) a teprve poté servírujte. Uvidíte, že výsledek bude o hodně lepší.
Když je omáčka příliš hustá…
… nařeďte ji. Ale ne obyčejnou vodou nebo smetanou. Nechte si trochu vody, která vám zbyla po cezení těstovin. Během této doby pojala hodně z jejich chuť, navíc obsahuje škrob. K danému účelu je tedy jako stvořená.
A ještě jedna rada na závěr – k vaření těstovin nikdy nepřidávejte olej. Jen s ním plýtváte. Kvalitní těstoviny se neslepí ani v čisté vodě, a těm nekvalitním stejně příliš nepomůže. To je zkrátka fakt.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.