Co je RAW strava
Termín RAW Food se neustále objevuje v různých titulcích, článcích a mnohdy i v televizi. Spousta lidí jej používá, nicméně ne všichni víme, co vlastně znamená. Podívejme se tedy na RAW stravu soustředit mnohem podrobněji a vysvětleme si, co tento termín v podstatě znamená a proč lidé dávají přednost RAW cukroví, a také RAW pokrmům jako takovým. Určitě pochopíte, že něco pozoruhodného na tomto způsobu stravování jistě je.
Definice RAW Food
V současnosti existuje spousta různých definic RAW Food, nicméně jednoduše lze říct, že se jedná o syrovou stravu. Jídlo, které je součástí RAW stravy prostě neprošlo tepelnou úpravou do 45 stupňů Celsia. Strava tedy obsahuje mnoho aktivních enzymů, minerálů, vitamínů a dalších živin, které naše tělo potřebuje. Jde fakticky o zásadotvorné potraviny, jež by se tepelnou úpravou měnily na kyselinotvorné. Ty bývají mnohdy toxické, a dokonce karcinogenní. Stravovat byste se tedy dle RAW jídelníčku měli pouze plody stromů, keřů, zeleninou, ovocem a dalšími syrovými plodinami. Lidé, kteří tento typ stravy dodržují, jsou vitariáni.
Vaření je nepřirozené
Podle zásad RAW stravování je vaření a jiná tepelná úprava stravy nepřijatelná a především maximálně nezdravá. Když požijete tepelně upravenou stravu, dojde ke stavu, který je označován jako leukocytóza. Zvýší se tedy počet bílých krvinek v krvi. Ty se jinak objevují v krvi při nějakém nepřirozeném stavu organismu. Imunita je tedy dle vitariánů neustále narušována teplými pokrmy, které jsou pro lidské tělo cizí.
Přirozená struktura potravin
Vitariáni vycházejí z ryze přirozené struktury potravin. Ta zajistí rovnováhu mezi veškerými živinami, jež jsou v potravinách obsaženy. Tepelná úprava vede následně k nadměrnému zatížení organismu, které je spojené s nutností pití velkého množství vody. To vitariáni nemusí, jelikož nejkvalitnější voda se nachází v ovoci a zelenině.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.