Co jíst po tréninku – praktické tipy nejen do posilovny
Správná výživa a dostatečné zásobení tekutinami jsou hlavními faktory, které se podílejí na efektivitě nejenom samotného cvičení, ale také následné regenerace organismu. Abyste rychle dosáhli své vysněné postavy a maximálně zefektivnili svou snahu, zaměřte se i na to, co po tréninku jíte.
Předem si stanovte, co do svého tréninku očekáváte. Jste spokojení se svou váhou? Toužíte po vyrýsované postavě? Nebo vás po tréninku přepadá vlčí hlad a obáváte se, že přiberete? Připravili jsme pro vás tři sady výživových doporučení, která odpoví a vaše nejčastější otázky.
Pravidlo nahrazování
Vyloučit z jídelníčku přílohy a další potraviny nutně znamená najít jejich lepší náhradu. Jen vynechat totiž nestačí. Vyzkoušejte různé zdravé tipy, třeba halušky z celozrnné mouky, pečenou dýni, cuketové špagety, těstoviny z mořských řas apod.
Svaly nerostou v posilovně ale v ložnici
Někteří kulturisté tvrdí, že doslova vidí, jak jim při posilování rostou bicepsy. Bohužel jde o mýtus, způsobený podle našeho názoru špatným osvětlením v posilovně 😉 Dobou stěžejní pro růst svalové hmoty je ta, kterou trávíte v ložnici.
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Jinými slovy kvalitní spánek umožní svalům rychle a dobře regenerovat. Ponocování a brzké ranní vstávání vám tak k vytoužené figuře rozhodně nepomůže. A na co si při spánkové hygieně dát největší pozor?
Spát v noci, tehdy je spánek plnohodnotnější.
- Usínat v chladné místnosti.
- Omezit elektronický smog (odpojit z elektřiny vše, co lze)
- Režim letadlo v telefonu, který používáte jako budík.
Na pitný režim myslete už s předstihem
Ať už mají vaše tréninky jakýkoliv cíl, jedno mají zaručeně společné; pitný režim. Na ten byste měli myslet po celý. Protože jakmile se před tréninkem pokusíte všechno dohnat, budete se nejspíš potýkat s nevolnostmi, křečemi a v neposlední řadě i se sníženou výkonností.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.