Co se stane v mikrovlnce s česnekem a cibulí
Jen velmi složitě bychom hledali domácnost, ve které není mikrovlnná trouba. Dokáže nám usnadnit přípravu pokrmů a šetří mraky času. Vždyť stačí jen pár vteřin či minut a hotový pokrm je ohřátý. Vy máte minimum starostí. Jinak se mikrovlnky v současnosti využívají mimo jiné také na rozmrazení potravin či grilování a podobně. Už jste ale někdy zkoušeli dát do mikrovlnky česnek a cibuli?
Pomoc s čištěním česneku
Pokud potřebujete oloupat větší množství česneku, musíte si rezervovat nemalou porci času. Máte zalepené ruce a slupka jde mnohdy dolů jen velmi těžko. S loupáním česneku přitom může efektivně pomoct právě mikrovlnná trouba. Jak na to? Vcelku jednoduše, česnek se vloží do mikrovlnky na 20 vteřin. Poté, co ho vytáhnete, zjistíte, že slupka jde dolů mnohem snáze než předtím.
Mikrovlnná trouba: Zdroj obrázku Pixabay.com
Krájení cibule bez pláče
Do mikrovlnné trouby můžete vložit také cibuli a zjistíte, že se takto zbavíte nepříjemné štiplavosti při jejím následném krájení. Jak tedy postupovat? Z cibule odříznete oba konce a poté ji vložíte na 30 vteřin do mikrovlnné trouby. Poté ji můžete jednoduše oloupat a nakrájet. Určitě nebude tak agresivní, jako by tomu bylo za syrova. Ohřev napomůže rozpadu enzymů, jež uvolňují silné plyny stojící za drážděním slzných kanálků.
Krájení cibule: Zdroj náhledového obrázku Pixabay.com
Když mikrovlnka kouzlí
Máte už změklé bramborové lupínky? Mikrovlnná trouba jim může dodat jejich předchozí křehkost a křupavost. Stejně tak ji může dostat i starší chléb. Zajímavé je i ohřátí citronu, z něhož pak lze dostat větší množství šťávy.
Česnek a cibule: Zdroj náhledového obrázku Pixabay.com
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.