Horkovzdušná fritéza vám může ušetřit spoustu kalorií a přitom jídla uvaří velmi chutně. Trik je jen v tom naučit se ji správně používat
Pokud máte doma horkovzdušnou fritézu, tak můžete celou řadu pokrmů připravovat zdravěji. Naučte se třeba dělat brambory v horkovzdušné fritéze tak, jako kdyby byly připraveno ve fastfoodu.
Jde o záležitost doslova na pár minut a určitě nebudete litovat toho, že jste se do ní pustili. Naopak – nad takto perfektně připravenou přílohou se určitě rozplynou chuťové pohárky každého strávníka.
Jak na brambory ve fritéze
Ze všeho nejdříve zeleninu dobře omyjte. Podle stavu slupky posuďte, zda budete brambory loupat nebo ne. Poté je nakrájejte na menší kousky (klidně může jít o jeden centimetr šířky jako třeba na hranolky). Brambory naložte na 30 minut do vody, a poté je jemně osušte. Mezitím si předehřejte fritézu,. Měla by mít 140 °C.
Příprava brambor v horkovzduchu
Brambory vyjměte z vody a dobře je osušte. Pokud to neuděláte, nebude výsledek takový, jaký si nejspíš představujete. Poté je vložte do fritovacího oleje a zakápněte olejem. Pak už je stačí jen smažit. Prvních 15 minut ponechte původní teplotu, poté ji snižte a čekejte, dokud nebudou brambory měkké.
Foto: Pixabay
Další rychlé tipy na lahodná jídla
Milujete fastfood a vůbec stravování v restauracích a chcete si chutě vašich zamilovaných jídel připomenout i doma, ale netradičním způsobem? Pak pro vás máme recepty na dvě netradiční polévky, po jejichž ochutnání se ocitnete ve svém oblíbené restauraci, aniž byste opustili svůj dům.
Těstoviny s krémovou omáčkou a kuřecím masem trochu jinak
Ve vyšší pánvi rozpusťte máslo a přidejte k němu i malé množství oleje. Použít můžete případně samozřejmě také ghí. Na rozpálený tuk dejte na malé kousky pokrájené kuřecí stehenní řízky a opečte je ze všech stran po dobu několika minut. Kuřecí kousky z pánve vyjměte a přidejte do ní rozmačkaný česnek a nadrobno pokrájenou cibuli, za občasného míchání restujte po dobu 4 minut. Poté do pánve přelijte kuřecí vývar a vložte opečené maso a také vaše oblíbené těstoviny. Přiveďte polévku k varu, poté snižte plamen a vařte přibližně 5 minut. Do polévky vsypejte růžičky brokolice a opět povařte.
Polévku zahustěte trochou jíšky nebo moukou rozmíchanou s rozehřátým máslem. Polévku ještě povařte a na závěr vmíchejte najemno nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem a můžete podávat.
Zdroj: https://www.domo-elektro.cz/a/recepty-k-horkovzdusne-friteze, https://www.spotrebitelskytest.cz/magazin/vyhody-horkovzdusne-fritezy, https://www.toprecepty.cz/clanky/2506-potrebujete-snizit-prijem-kalorii-a-chcete-jist-zdrave-pomuze-vam-s-tim-horkovzdusna-friteza/, https://www.testmagazin.cz/recepty-pro-horkovzdusne-fritezy, https://www.jidlo.cz/va%C5%99en%C3%AD+v+horkovzdu%C5%A1n%C3%A9+frit%C3%A9ze+recept
Náhledové foto: Pixabay
Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.