Jak připravit tofu
Tofu již dnes patří mezi tradiční potraviny, které nejdeme nejen v obchodech se zdravou stravou, ale i v běžných supermarketech. Mnozí z nás se této suroviny obávají především kvůli tomu, že neví, jakým způsobem ji připravit. Je to škoda, protože recepty z tofu jsou nejen na internetu k dispozici v mnoha podobách. I proto se podíváme na několik způsobů jak připravit tofu. Je jich spousta a stoprocentně si pochutnáte.
Vyberte si nejprve správný druh tofu
V první řadě je třeba zvolit ten správný druh tofu. Pro přehlednost jednotlivé druhy uvádímě v následujících odrážkách.
– tofu natural ( přírodní neochucené)
– tofu uzené
– tofu marinované
– tofu s chilli papričkami
– tofu s bazalkou
Marinujte si vlastní tofu
Výbornou volbou je marinování vlastního přírodního tofu. Stačí jej vyndat z obalu, postupně zbavit přebytečné vody a následně jej dáte do vámi připraveného koření. Tofu natural je skoro bez chutí a dokáže skvěle absorbovat veškeré další příchutě. Pokud prodloužíte dobu marinování, tofu dostane jedinečnou chuť.
Nastrouhané, rozdrobené a nakrájené tofu
Pokud tofu rozmělníte na minimálně velké kousky, můžete jej přidávat do spousty nejrůznějších receptů. Výborné je z tofu soté. Vynikající je i pomazánka z tofu anebo rizoto. Tofu se dá použít i do smaženice anebo do salátů či polévek. Záleží pouze na vámi oblíbených pokrmech, které můžete takto zpestřit.
Další způsoby využití tofu
Tofu je možné využít i v mnoha dalších podobách. Rozmixované tofu se hodí skvěle do karbenátků anebo do koláčů. Vynikající je i v krémech a v neposlední řadě i pomazánkách. Lze jej mimo jiné také opékat anebo grilovat. Připravit si budete moci třeba i tofu burger nebo křupavý salát. Vynikající je i jako součást nádivky rolád, těstovin anebo lasagní.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.