Kašpárkova Hell´s Kitchen má problém – slyšet je totiž špatná strana publika, ti druzí mlčí

Hell´s Kitchen, Radek Kašpárek, Pekelná kuchyně, vaření, TV, show

Kašpárkova Hell´s Kitchen má problém – slyšet je totiž špatná strana publika, ti druzí mlčí. Pekelná kuchyně, synonymum pro prostředí s vysokým tlakem a nevšedními kulinářskými souboji, dostala s příchodem šéfkuchaře Radka Kašpárka český nádech. Adaptace celosvětově proslulého pořadu, který původně uváděl Gordon Ramsay, však rozdělila publikum na dva tábory.

Muž za sporákem: Šéfkuchař Radek Kašpárek

Šéfkuchař Radek Kašpárek, známý svými náročnými standardy a intenzivním chováním v kuchyni, byl za svůj tvrdý styl kritizován i chválen. Podobně jako Ramsay, ani Kašpárek neváhá tlačit kuchaře na hranici jejich možností, což sice vytváří poutavý pořad, ale zároveň rozděluje diváky. Někteří tvrdí, že jeho přísné metody jsou příliš tvrdé a připomínají kritiku, která se kdysi snesla na samotného Ramsayho. Jiní ho naopak hájí.

Pořadu se účastní šestnáct profesionálních kuchařů rozdělených do dvou týmů. Tito soutěžící se utkávají nejen v kuchyni, ale také ve společné vile pod neustálým dohledem kamer, což soutěži dodává další psychologickou výzvu. Tato struktura je navržena tak, aby umocňovala tlak, protože soutěžící se vyrovnávají nejen s kulinářskými výzvami, ale také s dynamikou společného bydlení (a mnohdy i neočekávanými budíčky a dalšími náročnými úkoly).

Kašpárkova Hell´s Kitchen má problém –

Foto: Pixabay

Sázky: Víc než jen titul Hell´s Kitchen

Vítěz této vyčerpávající soutěže získá 2,5 milionu korun a šanci stát se kreativním šéfkuchařem v Kašpárkově nové restauraci 420, která zároveň slouží jako hlavní kulinářská aréna pořadu. Tato hlavní cena dodává soutěži hmatatelný a život měnící prvek a zvyšuje intenzitu každé výzvy. A je podle všeho dobře, že je vše předtočené.

Platformy sociálních médií se totiž staly doslova bitevním polem pro diváky, kteří na nich sdíleli své upřímné názory na pořad. Častá kritika se zaměřuje na Kašpárkův agresivní jazyk a chování, přičemž mnozí naznačují, že stres a negativita zastiňují kulinářské umění mnohých zúčastněných, kteří by jinak v Hell´s Kitchen mohli předvést mnohem víc. Někteří diváci však uznávají, že to je Kašpárkova role, kterou hraje, aby zvýšil intenzitu soutěže, podobně jako dramatické postavy, které se často objevují v televizních reality show.

Bohužel ti první jsou slyšet častěji. A přitom jich nejspíš nemůže být většina, protože oba díly pořadu se staly nejsledovanějším pořadem středečního večera v cílové kategorii 15-54 let, jak se lze dočíst na stránkách TV Nova. A těžko si lze představit, že by tuhle laťku nasadili všichni ti kritici, kteří to (podle svých slov) „vypli už po první minutě, protože se na to nedalo koukat.“ Někde tedy musí být i velké množství lidí, kteří to s tímhle pořadem nevidí zase tak černě – ale nejspíš se (celkem pochopitelně) prostě nechtějí s tou druhou a mnohem agresivnější skupinou hádat.

 

Zdroj: https://www.csfd.cz/film/1516350-hell-s-kitchen-cesko/recenze/, https://www.facebook.com/photo/?fbid=122116610198439172&set=pb.61563175162547.-2207520000

Náhledové foto: Pixabay

Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.