Kiwi: Skvělé ovoce, které vám toho může hodně poskytnout

Kiwi

Kiwi je neuvěřitelný přírodní produkt, který považujeme za zdravý. Ale abychom využili jeho plný potenciál – tedy abychom z něj vytěžili maximum, musíme vědět, jak ho konzumovat. Rozhodně není dobrý nápad jíst kiwi před tím, než jdeme spát. Tento plod je obzvláště bohatý na vitamin C, ale tím výčet rozhodně nekončí. Kiwi může být skutečným příkladem, který v sobě ukrývá spousty vitamínů a mikroprvků. Jak tento plod jíst, abyste mohli plně využít jeho vlastností?

Přínosy pro vaše zdraví

Obvyklé užívání tohoto exotického plodu může výrazně a pozitivně ovlivnit vaše zdraví. Jakkoli je kiwi nedoceňované, může nabídnout pomoc při snižování krevního tlaku, podpořit hubnutí, a navíc pozitivně ovlivnit imunitu člověka. Díky svému složení prospívá celkovému blahobytu člověka, a to skutečně ve velkém stylu. Díky svému vysokému množství vlákniny navíc dokáže snadno podpořit činnost žaludku a nabízí pomoc při snižování hladiny cholesterolu. Vysoký obsah látek jako jsou antioxidanty, potlačuje proces zrání buněk a snižuje riziko četných onemocnění.

Co vám může kiwi ještě nabídnout?

Díky svému nízkému glykemickému indexu se tento exotický plod může nacházet v jídelníčcích pro diabetiky a jsou vhodné pro lidi, kteří se snaží držet dietu. Kiwi obsahuje řadu prospěšných látek. Patří mezi ně:

Kiwi 2
Foto: Pixabay
  1. Vláknina – ovlivňuje pozitivně trávicí systém a zabraňuje náhlým výkyvům hladiny cukru v krvi způsobeným rychlým vstřebáváním potravy
  2. Látky zabraňující stárnutí buněk – dokáží z lidského těla odvádět i škodlivé látky, a tím předejít řadě nepříjemných nebo chronických infekcí
  3. Vitamin C – jako vždy podporuje vaši imunitu
  4. Vitamin E – má pozitivní vliv na vzhled a zdraví pokožky

Jak podávat kiwi?

Jako několik jiných plodů je kiwi sladké, když se jí čerstvé a nijak neupravené. Nemusíte jej tedy hned dávat vařit nebo tepelně upravovat, abyste jej mohli sníst. Mnozí však navrhují, aby se kiwi nejlépe jedlo při snídani se sklenicí vody. V každém případě buďte opatrní, tento exotický plod by se neměl kombinovat s mléčnými výrobky, protože jeho chemické látky rozkládají bílkoviny v mléčných výrobcích!

Zdroje info: ireceptar.cz, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6267416/

Náhledové foto: Pixabay