Největší protivníci mladé pleti. Vyhněte se těmto potravinám

Pleť

Pokud ze svého jídelníčku vyřadíte bílé pečivo, dezerty, zpracované maso a smažené potraviny, zastavíte nadměrnou tvorbu vrásek. Také si udržíte strategický odstup od akné a ekzémů! Kupujete si stále častěji krémy, oční séra, pleťové mlhy, hydratační gely a další výrobky, které zaručují pevnou pleť a mladý vzhled?

Nic proti takové vnější péči, ale možná neuškodí připomenout si, že hubnutí má obrovský vliv i na váš vzhled. V dnešní době se soustředíme na potraviny, které vás při častější konzumaci mohou připravit o vaši dokonalost tím, že přispívají k vyrážce pleti a nesmyslně urychlují její zrání. Na co si dát pozor?

Dezerty jako soužení v zrcadle

Všichni víme, že pamlsky k práci nebo k televizi jsou brány za prvotřídní doping, což v nouzi ocení pocuchané nervy. Mimo jakoukoli pochybnost je víceméně v pořádku občas zhřešit, ale jiným modelem je, že jakmile to s pamlsky, bonbóny, čokoládovými tyčinkami, koblihami a koláčky trochu přeženete – je zle. Kde je kámen úrazu? Větší využívání zákusků není překvapivě spojeno pouze s nadváhou a vyšším rizikem vzniku na demenci.

Částečky rafinovaného cukru se spojují s buňkami bílkovinných vláken uvnitř kůže, což značně urychluje proces se zráním. Cukr se navíc staví do cesty běžné tvorbě kolagenu, takže pokožka ztrácí svou elasticitu. V každém případě má jeho omezená tvorba navíc negativní vliv na kvalitu vlasů a nehtů.

Mastná výživa je velkým nepřítelem

Mastná výživa
Foto: Pixabay

Pochoutky ukuchtěné v oleji také nejsou žádná hitparáda. Zjištění dalších a dalších výzkumů na nás jasně křičí a ukazují, že příznivci smažených výživ se častěji potýkají s hormonálními odchylkami. Ve shodě s tamními specialisty to vede k rozšířené tvorbě kožního mazu a ucpávání pórů. Výsledkem není jen akné na obličeji, ale navíc nepříjemné ekzémy a dermatitidy, které se těžko odstraňují. Stále toužíte po něčem z rychlé výživy v podniku na rohu?

Průmyslově zpracovávané maso – dejte si pozor

Slanina, šunka, párky a další uzeniny na regálech možná vypadají lákavě, ale v konečném výsledku nedělají dobrotu. Neustále odněkud přichází varování, že tyto masné výrobky obsahují vysoké množství tuku, cholesterolu, sodíku, siřičitanů a konzervačních látek, které dávají vhodné podmínky pro vznik vrásek a otoků. Ale tím to nekončí, protože ďábelské složení těchto potravin je navíc v logických kruzích spojováno s bolestmi hlavy. Takže kruhy pod očima nebo bolesti hlavy? Ano, i to na vás čeká, pokud se budete takto stravovat…

Dejte sbohem bílému pečivu

Ačkoli se dnes v porovnání s minulostí možná o něco více hovoří o zdravém jídle, je tolik haněné bílé pečivo stále velmi diskutovaným zbožím. Cokoli ze světlé mouky se vyznačuje vysokou glykemickou složkou, na kterou tělo reaguje tím, že si vytváří více inzulínu. Ať je to jakkoli, tento stav úzce souvisí s rozšířením řady kožních vad.

Zdroje info: femina.cz, novinky.cz, https://www.researchgate.net/publication/338126698_The_Impact_of_Food_Intakes_on_Skin_Health_Mini_Review

Náhledové foto: Pixabay