Ovesná kaše? Víme, jak si ji udělat naslano
Hledáte tip na povzbuzující snídani, chutnou svačinu nebo vydatnou večeři? Roli všech těchto chodů hravě zastane ovesná kaše. A pokud právě sladké příliš nemusíte, vsaďte na naši slanou variantu.
Stačí několik triků a toto mnohdy odmítané jídlo bude chutnat přímo báječně. Důležitý je zejména výběr vloček. Vždy používejte ty jemné. Rychle se připravují a dodají kaši jemnou krémovou konzistenci i bez použití mixéru.
Ovesnou kaši naslano dochutí cottage i tavený sýr
Nejdříve si připravte ovesný základ. Budete potřebovat 200 ml tekutiny (nejlépe mléka) asi asi pět lžic ovesných vloček. Při přípravě zatepla zalijte vločky mlékem, postavte na střední plamen a 5-7 minut zahřívejte. Během této doby se vločky úplně rozpadnou. Možná je ovšem i fermentace zastudena. Zalijte vločky mlékem a nechte přes noc stát na kuchyňské lince. Ráno bude kaše hotová.
Lehce ji dosolte a smíchejte s preferovanými ingrediencemi. Pro začátek doporučujeme oblíbený sýr cottage nebo třeba tvaroh. Doplňte vše čerstvými bylinkami a hrstkou oblíbených semínek a máte hotovo.
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Zelenina syrová i smažená
Cennou vlákninu a další látky pak dodá slané ovesné kaši zelenina. Skvělá je třeba nastrouhaná mrkev, červená řepa, jarní cibulka nebo například ředkvičky. Klidně je osmahněte na trošce kvalitního oleje a trochu ho kápněte i do kaše. Lépe tak vstřebáte látky, které se váží na tuky.
Hrst semínek k dochucení by měla být podmínkou. Perfektní jsou sezamová, chia, mák apod. Lněná semínka před konzumací podrťte a bát se nemusíte ani ořechů. Vždyť kdo říká, že patří jen do slaných buchet? A pokud chcete konzistenci kaše ještě více zjemnit, vmíchejte do ní lžíci smetany nebo třeba máslo. Chutnat vám bude teplá i studená. Navíc jde o opravdu chutné a zdravé jídlo pro každý den.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.