Pečený ovocný cheesecake s ovesnými vločkami

Pečený cheesecake

Cheesecake se v poslední době stal velmi oblíbeným a vyhledávaným moučníkem. Skládá se ze dvou vrstev: spodní vrstva jsou rozdrobené sušenky a druhá vrstva je sýrová, případně tvarohová. Často se ještě doplňuje o další – třetí vrstvu – tj. ovoce, čokoláda apod. Dříve byl cheesecake pečený, dnes však už známe i nepečené varianty. Vyzkoušejte třeba právě tuto variantu s ovesnými vločkami a tvarohovou náplní. U nás doma moc chutnala.

Suroviny:

Korpus:

  • 90 g ovesných vloček
  • 100 g kakaových sušenek
  • 70 g másla

Cheesecake spoj

Zdroj obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána

Náplň:

  • 500 g měkkého odtučněného tvarohu
  • 250 g kysané smetany
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 lžíce medu
  • kůry z půlky citrónu

Vrch cheesecaku:

  • ovoce dle chuti /použity mražené maliny a kompotované jahody
  • želatina

IMAG1187

Zdroj obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána

Ovesné vločky a sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem (forma o průměru 20 cm). Pečeme 10 minut při 1800C.

     Následně smícháme tvarohy, smetanu, vejce, vanilkové cukry, lžíci medu a přistrouháme kůru z půlky citrónu. Náplň navrstvíme na upečený korpus a dáme do trouby na 1800C. Pečeme 40 minut.

     Jakmile cheesecake vychladne, naskládáme na vrch rozmražené maliny a jahody a zalijeme želatinou. Tu si můžete koupit v prášku nebo uvařit z vanilkového pudingu a šťávy z kompotu. Cheesecake dáme následně vychladnout do lednice nejlépe přes noc.

Dobrou chuť!

Zdroj náhledového obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.