Pečený ovocný cheesecake s ovesnými vločkami
Cheesecake se v poslední době stal velmi oblíbeným a vyhledávaným moučníkem. Skládá se ze dvou vrstev: spodní vrstva jsou rozdrobené sušenky a druhá vrstva je sýrová, případně tvarohová. Často se ještě doplňuje o další – třetí vrstvu – tj. ovoce, čokoláda apod. Dříve byl cheesecake pečený, dnes však už známe i nepečené varianty. Vyzkoušejte třeba právě tuto variantu s ovesnými vločkami a tvarohovou náplní. U nás doma moc chutnala.
Suroviny:
Korpus:
- 90 g ovesných vloček
- 100 g kakaových sušenek
- 70 g másla
Zdroj obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána
Náplň:
- 500 g měkkého odtučněného tvarohu
- 250 g kysané smetany
- 2 vejce
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžíce medu
- kůry z půlky citrónu
Vrch cheesecaku:
- ovoce dle chuti /použity mražené maliny a kompotované jahody
- želatina
Zdroj obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána
Ovesné vločky a sušenky rozmixujeme na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a natlačíme do dortové formy vyložené pečícím papírem (forma o průměru 20 cm). Pečeme 10 minut při 1800C.
Následně smícháme tvarohy, smetanu, vejce, vanilkové cukry, lžíci medu a přistrouháme kůru z půlky citrónu. Náplň navrstvíme na upečený korpus a dáme do trouby na 1800C. Pečeme 40 minut.
Jakmile cheesecake vychladne, naskládáme na vrch rozmražené maliny a jahody a zalijeme želatinou. Tu si můžete koupit v prášku nebo uvařit z vanilkového pudingu a šťávy z kompotu. Cheesecake dáme následně vychladnout do lednice nejlépe přes noc.
Dobrou chuť!
Zdroj náhledového obrázku: Vlastní archiv Radka Štěpána
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.