Potraviny, na které nemůžete přestat myslet. Jsou totiž návykové

Zmrzlina

Mezi potraviny, které musíte jíst a jíst a jíst – protože jsou návykové, patří i takové druhy, do kterých byste to neřekli. Asi každý ví, že se zřejmě nebude jednat o potraviny, které souvisí se zdravou výživou. Bohužel, návykové potraviny jsou bohužel ty, kterým bychom se měli vyhýbat. Patří sem mléčné výrobky, čokoláda, zmrzlina a mnohé další. Důvodem jsou exorfiny, které vznikají při trávení bílkovin. A mají mírné opiátové účinky.

Nenávykové potraviny

Škodlivé jsou z toho důvodu, že když je jíme, pociťujeme pocit sytosti a uspokojení. Avšak jen na krátkou dobu. Navíc mohou způsobit celou řadu zdravotních potíží. Proto bychom se měli zaměřit na potraviny, které naopak závislost nezpůsobují. Jedná se o zeleninu, jako je mrkev, okurka brokolice nebo ovoce, jako jsou jablka, banány, jahody. Mezi další zdravé nenávykové potraviny patří luštěniny, losos, kukuřice, hnědá rýže.

Jablka

Foto: Pixabay

Mléčné výrobky a maso

Typicky se jedná zejména o sýry. Čím více jich sníme, tím větší na ně máme chuť. Maso obsahuje látky, které při trávení způsobují opiátové účinky.

Pšenice a rýže

Také tyto dvě plodiny obsahují proteiny, které při trávení vykazují opiátovou aktivitu. A právě pšenice je jednou z plodin, kterou využívá obrovské množství lidí každý den – například ve formě pečiva k snídani.

Cukr a tuk

Asi není tajemstvím, že je cukr návykový. Také tuk, který mimo jiné dodává jídlu jeho skvělou chuť, může být velmi návykový. Cukr a tuk můžeme najít v takových potravinách, jako je pizza, smažená jídla a zákusky. Možná, že závislost na těchto prvcích si pěstujeme už od malička – vždyť už mateřské mléko je sladké a tučné. A to je možná také důvod, proč se při jejich konzumaci cítíme tak spokojeně.

Zdroj: https://rsute.ru/973361-kakie-produkty-pitaniya-mogut-vyzyvat-zavisimost.html

Foto: Pixabay