Při použití vhodných nádob uchováte potraviny déle čerstvé

Rajčata ve sklince

Skladování potravin není pouze o nákupu designových nádob, ale o prevenci, aby se potraviny nezničily. To, co jíme, by mělo být zdravé, proto věnujte pozornost tomu, v čem potraviny skladujete. Musí to být nádobky zvlášť určené pro potraviny. V opačném případě můžete být vystaveni působení toxických látek, které mohou proniknout do vašich potravin.

Dejte vždy na sklo

Nádoby na vaření nejsou pouze bezpečné, jsou užitečným systémem pro uložení a skladování potravin. Vložíte do nich přesnídávky, porci míchaných zelených plodů nebo večeři, kterou lze bezpečně ohřát v mikrovlnné troubě. Až skončíte s jídlem, sklo bez problémů umyjete v myčce nádobí nebo ručně. Těsně přiléhající kryty zabraňují rozlití a vylití tekutin. Jak vidíte, díky všem výhodám jsou skleněné nádoby jedním z hlavních způsobů skladování výživy.

Suché svačiny nebo drobné výživové výrobky můžete odkládat do papírových sáčků nebo voskovaném papíru. Tímto způsobem si udrží svou čerstvost. Takto můžete zabalit oběd svých dětí, aby zůstal čerstvý a zdravý.

Zavařeniny
Foto: Pixabay

Fólie a nerezová ocel

Hliníkové fólie jsou někdy velkým pomocníkem pro balení jídla. Zabalte výživu určenou do mrazáku pevně do voskovaného papíru a poté do hliníkové fólie. Takto zůstane čerstvá a bude kdykoli připravena k rozmrazení. Mějte na paměti, že do hliníkové fólie by se neměly ukládat žádné kyselé výrobky. Mohou způsobit chemickou reakci, jejíž položka je schopna být zdraví nebezpečnou látkou.

Nerezová ocel je ideální pro odkládání malých svačinek, salátů nebo večeře. V každém případě není rozumné ji ohřívat v mikrovlnné troubě. Budete v ní moci bez námahy uchovávat jídlo, aniž byste se museli obávat, že něco znečistíte. Silikonové materiály jsou ideální pro ohřívání sladkých jídel, ale jsou vhodné pro uchovávání svačin. Po každém použití je umyjte vroucí vodou a budou čisté a připravené na další jídlo. Navíc je budete moci využít k ohřevu v mikrovlnné troubě a zmrazení nových částí jídla, které využijete v budoucnu.

Zdroje info: pestujeme.cz, irecepty.cz

Náhledové foto: Pixabay