Raw strava: Užijte si vaření bez vaření
Mnozí si po přečtení titulku tohoto článku ťukají prstem na čelo. Jak někdo může vařit bez vaření? Ano, není to nic složitého. V rámci raw stravy se jedná o zcela běžnou záležitost. Nazvat tento styl života lze i fenoménem současnosti. Jde v podstatě o životní styl, jehož podstatou je konzumace všech potravin v syrovém stavu. Jen tak totiž zůstanou zachovány všechny vitamíny a další lidskému organismu maximálně prospěšné látky. V čem jsou přednosti tohoto typu stravování a jak na něj? Existují skvělá jídla? Kde lze najít recepty? Na tyto otázky odpovíme v následujících řádcích.
Mnoho předností čerstvého jídla
Neupravená strava v různých kombinacích má samozřejmě spousty předností. Dokáže mimo jiné například:
– dodat tělu více energie,
– čistit pokožku,
– zlepšit srdeční činnost,
– udržet optimální hmotnost,
– zlepšit trávení.
Lidé praktikující tento životní styl hovoří o tom, že se zkrátka cítí mnohem lépe.
Začít s raw stravou není složité
Spousta z nás si neumí představit, že bychom nevařili. Vytváření pokrmů bez tepelné úpravy přitom nemusí být nijak nereálné. Kuchařka nevařených pokrmů od známé autorky Tanyi Maher vám pomůže. Tato autorka pracuje dlouhou dobu jako nutriční specialistka a ve svém díle nabízí hravé recepty, které vás budou bavit. I proto si kniha s názvem Vaření bez vaření: Průvodce životním stylem založeným na raw stravě získala velkou oblibu.
Spousta jednoduchých receptů
Zdravý život se syrovou stravou nemusí být náročný. Tanya to jasně dokumentuje svými recepty. Jsou jednoduché, rychlé a plné hravosti. Vybrat si budete moci jak z receptů na hlavní jídla, tak i svačinky a v neposlední řadě také zdravé mlsání. Kniha Vaření bez vaření je navíc přeplněná autentickými fotografiemi a zapomenout můžete i na to, že byste museli připravovat jídla z neznámých surovin. Za vyzkoušení tato inovativní lehká jídla určitě stojí.
Zdroj náhledového obrázku: anag.cz
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.