Roušky v restauraci: Výsměch se vším všudy

Rouška

Pravidla o nošení ochranných pomůcek jsou sice striktně dána, nicméně jejich dodržování především v restauracích je spíše v oblasti teorie než praxe. Důkazem budiž třeba včerejší den, kdy byly mnohé lokály doslova natřískané a praskaly ve švech. Setkat se s někým, kdo by aktivně používal respirátor nebo roušku, bylo v mnohých provozech velmi náročné. Divit se tomu ovšem příliš nelze. Kdo by se chtěl v horku dusit v interiéru? Asi nikdo.

Lidé prostě jedli a pili

I takto se mohli lidé v restauracích omlouvat, že prostě nic na ústech nasazeného nemají. Obsluha v podnicích, které jsme navštívili, měla respirátory spíše na rukou, případně na bradě. Pracovat v něčem takovém a obsloužit mrky lidí je prakticky o zdraví. Poukázat je zapotřebí také na fakt, že by hosté měli mít platný negativní test na koronavirus, nebo disponovat certifikátem dokladujícím očkování.

Kontroly hygieny jsou spíše minimální

Je to tak, s hygienou se v restauracích příliš mnoho lidí nesetkalo. Kontroly jsou totiž vcelku náročné a je třeba říct, že zřejmě i hygiena není příliš nadšená z toho, že musí kontrolovat veselící se lidi, kteří toho měli v době uzávěr vcelku dost. Aktuálně je koronavirová situace více než dobrá, nicméně je třeba myslet na to, že může přijít další vlna.

Lidé se chtějí bavit

A divit se jim příliš nelze. Byli zavření doma velmi dlouhou dobu. Dát si takové čepované pivo a být mezi lidmi nyní působí jako balzám. Přesto bychom měli být obezřetní. Nikdy nevíme. A restaurace?  Provozovatelé samozřejmě chtějí co nejvíce vydělat, kdyby to náhodou zase přišlo…

Náhledové foto: Pixabay

Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.