Špičková kuřecí prsa vyžadují tajný trik
Máte rádi kuřecí prsa v restauracích, ale stále nemůžete dosáhnout jejich šťavnaté chuti v domácích podmínkách? Na následujících řádcích možná objevíte doporučení, jak si doma bezvadně ukuchtit kuřecí prsa. Kuřecí maso je dietní, a tak se často upravuje pro využití ve speciálních jídelníčcích. Lze ho kombinovat s mnoha přílohami a díky tomu, že velmi dobře reaguje s kořením a marinádami, může pokaždé chutnat odlišně.
Klíčem k úspěchu je výběr kvalitního masa. V případě, že nakupujete od chovatelů, je maso zpravidla mimořádně chutné. Cena může být o něco vyšší, ale chuť převyšuje náklady. V případě, že kupujete maso v běžném obchodě, musíte vzít v úvahu, že maso často obsahuje velké množství vody a soli.
Jak si připravit šťavnatá kuřecí prsa
Maso můžete připravovat s kůží nebo bez ní. Maso omyjte a osušte. Poté ho ze všech stran osolte a opepřete. K opékání je vhodné použít větší a poněkud vyšší pánev, aby tuk nestékal všude kolem. V ideálním případě je vhodné použít pánev s nepřilnavým povrchem. Na středně teplé pánvi na opékání rozehřejte 2 lžíce oleje. Před vložením masa do pánve, zkontrolujte, zda je olej všude, jinak můžete pánví párkrát zakroužit, aby se olej rovnoměrně rozprostřel. Vložte maso do rozpáleného oleje.
Jednou maso otočte. Smažte z každé strany zhruba 10 až 12 minut. Nejméně 7 minut s masem v pánvi nemanipulujte. Poté se jej pouze můžete pokusit obrátit kleštěmi, ale v případě, že se neotáčí bez námahy, raději mu dopřejte trochu více času. Několik minut po otočení masa přidejte na pánev lžíci másla nebo ghí. Necháte ho rozpustit, maso v něm obalte a upečete dozlatova. Před manipulací nechte maso 3 minuty odpočívat a poté podávejte. Při péči o maso v pánvi nepoužívejte vidličku. V případě, že maso napíchnete na špejli, z masa vyteče veškerá šťáva!
Jak na maso marinované v jogurtu?
Maso můžete smažit na pánvi i v případě, že je marinované v jogurtu. Jen je třeba při smažení maso více pozorovat, aby se nepřichytilo k pánvi, protože jogurt má tendenci se přilepit. Příprava jogurtové marinády je velmi jednoduchá a maso budete moci marinovat nejméně 30 minut nebo přes noc.
K přípravě si kupte:
- řecký jogurt
- česnek
- máslo /ghí
- dochucovadla (sůl, mletý římský kmín, uzená paprika, mletý koriandr)
Zdroje info: ireceptar.cz, labuznik.cz
Náhledové foto: Pixabay