Tuhle chutnou snídani plnou vitamínů budete mít za 5 minut na stole
Máte doma mixér a ráno pět minut času? Pak vás určitě potěší fakt, že k téhle zdravé snídani nebudete už nic jiného potřebovat. Snad ještě jen pár nezbytných ingrediencí v čele s avokádem. Právě ono vás zásobí nezbytnými minerálními látkami a vitamíny, které vám pomohou skvěle nastartovat den.
Avokádo je v posledních letech velmi oblíbené, je ovšem trochu „kumšt“ připravit ho chutné. Musí být dokonale zralé, jinak to fungovat nebude. Kupte tedy to opravdu měkké, ovšem bez černých flíčků! A co k němu přihodit?
Avokádový humus překvapí chutí i rychlostí přípravy
- 2 avokáda
- 400 g cizrny z plechovky
- 100 g sezamové pasty alias tahini
- 2-3 stroužky česneku
- limetková šťáva (asi 3 lžíce)
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kmínu
- extra panenský olivový olej – 2 lžíce
- semínka k posypání
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Jak na avokádový humus
Hotovo budete mít opravdu do pěti minut. Nejdříve oloupejte avokáda. Jde to snadno. Rozkrojte je, na pecku přitlačte řeznou stranu nože, lehce pootočte a je to. Ze slupky je pak vydlábnete lžící. Dužinu vhoďte do mixéru. Přidejte k ní cizrnu, kterou jste opravdu dobře propláchli, osolte, opepřete a nalijte limetkovou šťávu. Nakonec přidejte tahini a vše rozmixujte i s kmínem a prolisovaným česnekem. Přilijte olej, znovu mixněte a je to.
A jak avokádový humus podávat? Nejlépe s čerstvým pečivem, pokapaný olivovým olejem a posypaný libovolným semínky.
Triky pro přípravu
Pokud smícháte limetkovou šťávu s citronovou, bude výsledná chuť jemnější. Vodu z cizrny určitě nevyhazujte, můžete z ní totiž ušlehat sníh a z něho zdravé veganské pusinky. Opravdu. A máte-li rádi výraznější chutě, nastrouhejte si na servírovaný humus trochu parmazánu.
Zdroj náhledového obrázku: Pixabay.com
Každý by se chtěl cítit skvěle. I já. Snažím se o to a některé zajímavosti ohledně zdraví vám prozradím ve svých článcích.