Určité potraviny dokáží snadno snížit hladinu cholesterolu
V případě, že potřebujete zhubnout, budete muset hodně omezit základní cukry z vašeho jídelníčku a zároveň začlenit položky, které budou kontrolovat hladinu glukózy v krvi. Díky tomu nejenže udržíte hladinu glukózy na uzdě, ale budete se cítit déle nasyceni. Naučte se jíst níže uvedené potraviny a uvidíte, že vám bude lépe…
Mořské ryby
Mořské ryby bývají bohatým zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin. Ty mají pozitivní vliv na trávicí systém a mírní tvorbu tukových buněk. Navíc celkově snižují chuť k jídlu. Ryby obsahují obrovské množství vitaminu D a lidé ho často mají velký nedostatek. Analytici zjistili, že jeho nedostatek souvisí s korpulencí a zvyšuje riziko cukrovky.
Avokádo
Obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny, které řídí hormonální regulaci těla. Může být mimořádnou náhradou živočišných tuků a účinně nahrazuje například máslo v sendvičích. Vědci potvrzují, že běžné používání avokáda v malém množství snižuje riziko mrtvice a cukrovky 2. typu.
Parmezán
Je označován za nejvýhodnější sýr na světě. Obsahuje zanedbatelné množství sacharidů. A je obzvlášť vhodný při efektivním hubnutí. Tento sýr obsahuje látky, které působí na hormon závislý na spalování tuků. Proto, pokud chcete opravdu zhubnout nějaké to kilo, víte, kde začít.
Ořechy
Ořechy jsou skutečně kaloricky hutné, ale úžasně zdravé. Konzumace menšího množství ořechů každý den má pozitivní vliv na trávicí systém, zlepšuje náladu a dodává pocit, že máte více energie po delší dobu, a potlačují vaší neodolatelnou chuť k jídlu. Vysoký obsah nenasycených kyselin snižuje hladinu cholesterolu a usměrňuje zadržování cukrů v těle.
Ovesné vločky
Menší miska ovesné kaše denně vám také pomůže. Obvykle proto, že oves je jedním z nejlepších zdrojů rozpustné vlákniny, a to značně pomáhá při regulaci usazování LDL – lipoprotein o nízké hustotě, který dnes znáte jako špatný cholesterol!
Kokosový olej
Kokosový olej zlepšuje trávení a urychluje spalování kalorií. Obsahuje tuky, které tělo rychle využívá k tvorbě vitality. Dodává také pozoruhodný pocit sytosti po každém jídle.
Olivový olej
Olivový olej je jedním z nejprospěšnějších tuků. Mastné kyseliny, které obsahuje, snižují hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Také urychluje trávení.
Zdroje info: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33762150/, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23069003/
Náhledové foto: Pixabay