Výroba pizzy doma: Co všechno budete potřebovat
Rádi byste si doma upekli slavný slaný italský koláč? Jasně. Nic není nemožné a pizzu určitě zvládnete. Otázkou zůstává, do jaké míry bude podobná originálu. Bez kvalitního vybavení vám vyjde ve finále spíše jakási napodobenina. Právě z toho důvodu je třeba vsadit na přístroje a nástroje, jež vám dokonale pomohou. Jaké? Ty nejznámější vám představíme v následujících řádcích.
Kvalitní pec jako základ
V první řadě se zaměřte na výběr vhodné pece na pizzu. Možná namítnete, že vám postačí vaše trouba, ale opak je pravdou. Chcete-li pizzu jako z pizzerie, měli byste ji péct ve speciální troubě schopné ohřát se alespoň na 400 °C, což klasické domácí trouby nezvládnou. Výborné jsou především elektrické pece na pizzu. Na trhu je jich spousta, vybírat se vyplatí jak podle nejvyšší teploty, tak pořizovací ceny, případně dostupnosti konkrétního modelu.
Pizza: Zdroj obrázku Pixabay.com
Kvalitní hnětač se vyplatí
Konečná podoba a chuť pizzy závisí také na dokonalé přípravě těsta. Jejím základem je určitě dostatečné prohnětení. Ručně se to jistě zvládnout dá, nicméně budete se zbytečně dřít. Obzvláště když existují elegantní hnětače těst, jež ušetří čas i peníze. Vybrat ten správný se vyplatí hlavně podle funkcí, zvládnout by konkrétní model měl třeba i šlehání. Důležitý je i objem samotné nádoby. Výborným pomocníkem bývá také kynárna, kde se těsto nechá vykynout při konstantní potřebné teplotě. Hodí se ale spíše ve větších provozech. Pokud doma pečete často i koláče, její pořízení stojí za zvážení.
Pizza: Zdroj obrázku Pixabay.com
Lopaty na pizzu a další příslušenství
Není od věci ani pořízení lopaty na pizzu. Nejde jen o stylový doplněk, ale o funkční záležitost. Hodně oblíbené jsou hlavně hliníkové modely. Jinak je dobré pořídit i velkou pracovní desku, na které těsto rozválíte. Zapomenout nelze ani na stylovou zástěru, která může beze slov prozradit, jakou činností se aktuálně v kuchyni zabýváte.
Pizza: Zdroj náhledového obrázku Pixabay.com
Zajímá mě vše okolo zdraví. O své zkušenosti z této oblasti se rád podělím.