Zdravé koření, které vám pomůže zhubnout. Stačí je jíst!

Kmín

Stačí si okořenit jídlo a budete spalovat více tuků. Zní to tak trochu jako pohádka, ale ukázalo se, že na tom může být něco pravdy. Pokud zachováte stejný jídelníček a stejné množství pohybu, může vám zařazení určitého koření do jídelníčku skutečně pomoci s hubnutím. Díky koření můžete dodat svému jídlu chuť, zrychlit svůj metabolismus, ale také potlačit chuť na sladké.

Skořice

Patří mezi nejznámější koření, které se používá v souvislosti s hubnutím. Má termogenní účinky a vyrovnává také hladinu inzulínu v těle. Díky tomu potlačuje chuť na sladké. To jsou hned dva účinky, které hovoří pro hubnutí! Skořici si můžete nasypat na ranní kaši (ideálně s ovesnými vločkami, které mají taktéž termogenní účinky), do kávy, čaje nebo si rovnou připravit skořicový čaj. Přidat ji můžete do smoothie, ale také k pečenému masu.

Skořice

Foto: Pixabay

Kurkuma (koření)

Kurkuma je nádherná květina, pro účely hubnutí ji ale budete používat ve formě koření. Pokud nevíte, jak se používá, můžete se inspirovat indickou kuchyní. Právě zde je totiž kurkuma jednou z nejdůležitějších koření vůbec. Kurkumin, který je v kurkumě obsažen, je ceněnou látkou, která mimo jiné pomáhá při hubnutí. Pomáhá spalovat tukovou tkáň zejména v oblasti břicha.

Zázvor

Zázvor vás při konzumaci pěkně zahřeje. To proto, že má termogenní účinky, které zrychlují metabolismus – a tím i spalování tuků. Můžete si z něj připravit čaj nebo i studený nápoj. Hojně se ale používá také v kuchyni při vaření pokrmů. Má trochu ostrou chuť, takže to s ním nepřežeňte!

Hořčičné semínko

Také hořčičná semínka pomáhají zrychlovat metabolismus a tím i spalovat tuky efektivněji. Jakým způsobem je ale použít? Můžete je použít také v mleté formě a tím pádem se dají přidat do celé spousty pokrmů. Ideální jsou například do omáček, vyjímat se budou ale také v dresincích na salát.

Kmín

Kmín je velmi vhodné koření pro podporu trávení. V české kuchyni je hojně používaný, zejména v souvislosti s těžšími jídly. Snižuje plynatost a blahodárně působí na jakékoli zažívací potíže. Použít jej můžete také v prášku, díky čemuž jej můžete přidat do celé spousty pokrmů. Hodí se na pečené či grilované maso, do pečiva, dresinků ale také polévek a omáček.

Zdroje info:

https://www.healthifyme.com/blog/spices-for-weight-loss/

https://www.practo.com/healthfeed/healthy-spices-for-weight-loss-28430/post

Foto: Pixabay